Помер дідусь. ЗалИшився собака.
Купили хату люди молоді
І викинули пса, немов лайдака.
Нещасний опинився у біді.
Не йде, сердешний, від воріт, чекає
Господаря. Пильнує день і ніч.
Зима. Мороз. Метелиця гуляє.
Собака потерпає, певна річ.
А за парканом, у тепленькій хаті,
Новий господар входини справляв.
Всі гості веселились. П"яні, раді.
Господар їх люб"язно частував.
Голодному собаці навіть кістку
Пошкодував. Чекав даремно пес.
А вранці молодик отримав звістку:
"Собака бідолашний ваш замерз."
Спитаєте:"Чи мучили докори
Того молодика?" "Ой, не смішіть!
Навчить таких людей лиш власне горе,
Коли відчують біль в своїй душі."
Прим. лайдак - вбога, бездомна людина
Соціальна тема, яка стосується не тільки братів наших менших, але й самих людей. Немає між людьми поваги, сумління, терпіння, а про любов я взагалі мовчу.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")