Сміятись, щоб не плакать –
Настав жорстокий час,
Бо плакати від сміху,
Нажаль вже не для нас…
Сміятись, щоб не плакать –
Привчила нас журба,
Чомусь життя зіпсулось,
Гірка прийшла пора…
Сміятись, щоб не плакать –
Вже звичка в нас така,
Сльозам недопустимо,
Щоб по щоках стікать…
Сміятись, щоб не плакать –
Стискаються уста,
Пусті холодні сльози
Спливають в небуття…
Сміятись, щоб не плакать –
Вчимо своїх дітей,
Бо сльози, ніби, розкіш
Лиш для слабких людей…
Сміятись, щоб не плакать –
Чи дійсно варте це,
Ховати біль у серці
Чи й гостреє слівце?
Сміятись, щоб не плакать? –
Ні, плакать від утіх,
Щоб завжди і усюди
Всім дарувати сміх!
Сміятись, щоб не плакать? –
Для чого цей обман?
Господь створив людину
Й для радості послав.
Сміятись, щоб не плакать –
То ж припиніть таке
Життям слід дорожити,
А ми обман несем!
5.12.19
#поезія_Іванна_Осос
|