Наше життя - це дорога, Що почалась від порога І перейшла в автобани, Де нас чекають неждани. Теплі, корисні й недуже… Запам*ятай, милий друже, Що не проста зустріч штука - Божа підказка, наука. Не випадково ти стрівся Десь вишкіл тут зачаївся. Всі ми в житті робим хиби, Та не тягни, хлопче, либи… Раз помилився - проститься, Решти - не варто й проситься, Думай добряче, небоже, Що гоже, а, що не гоже… Хто схоче, взяти би нині, Шкоду принести родині? Ні! Ти приїхав з роботи. Повно ще справ і турботи, Що заганяють, мов звіра, Де, Боже, правда, де міра? В часовім плині чи трасах, В цьому потоці нас маса. - Хлопче, привіт! Як там справи? Кажеш, були кучеряві Пок добирався до бару… Ніби й не чутно удару, А серце в грудях калата… Ні, ми не шоста палата, Тільки чарчину й додому, Щоб не зашкодить нікому. …Час загубився між склянок… Ніч промайнула… світанок… А дома жінка і мати Не може мужа діждати, Плаче, не спить і страждає, Батька дітей виглядає… Дай же їй, Боженьку, сили… Без нього світ їй немилий. Чим підсобити не знає, Тужить та руки ламає. Що тут порадити, друже? Все у житті – небайдуже, Погляд і вчинки, і слово Все дати поміч готове, Тільки б хотіла людина Бачити де є провина, Тільки людині підвладно Виправить все, що безладно. …. А завтра знову дорога…
Є така поговірка: "На Бога надейся, а сам не плошай". Все в руках самої людини. Висловлюю протилежні погляди на одну і ту ж саму проблему. Я часто спостерігаю за життям своїх учнів, знайомих і переконалась в тому, що сказала. Два учні-друзі, в обох нездорова тяга до алкоголю. Один сказав собі "Ні!". Живе нормальним життям, красень. Другий же звів себе в могилу. Не думаю, що надприродні сили мали тут місце. ***Дякую за тему для роздумів.
Дякую,п.Надіє, за розуміння і підтримку. З повагою Чумак.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")