ВЕСНА ЧЕКАЄ…
Весна чекає, щоб уже ефектно вийти,
Розкішний новий починаючи деб’ют,
Щоб цвітом землю ніжно посріблити,
Та запустити фейєрверком зелені салют…
Вона приходить з досвідом й не дуже,
Така щороку, ніби ще незаймане дитя,
До почуттів немов і ставиться байдуже,
Хоча насправді серце спонукає до життя…
Весна чекає, щоб від неї шаленіли,
А від цілунків щоб замедоносили уста,
З безумним шиком ми прихід її зустріли,
Але бажання щирості не поламала б суєта…
Вона мабуть уже стоїть на перехресті,
Зелено-вічний свій вмикає світлофор,
Регулювальника чекає дозвіл жестів,
Щоб відпустило Небо стартовий затвор…
Весна чекає, щоб їй знову дали волю
Творити чудернацько-дивні чудеса,
Щоб кожен відшукати й власну долю
Зумів допоки світом пануватиме вона…
© Іванна Осос
#поезія_Іванна_Осос
24.02.2021
|