СЛОВО УБИВАЄ
СЛОВО УБИВАЄ…
Хоч слово, кажуть, убиває,
Для мене це надійний щит,
Єдиний захист котрий маю,
Мій охоронний реквізит…
Якби не слово, то й побили,
А чи й убили б крадькома,
Бо правду в світі не злюбили,
Якщо й словами кількома…
Щоб правда не колола в вічі,
Радять "тримати язика",
Батьки ж завжди мене учили,
За правду битись до кінця…
Не підлаштовуюсь й не буду,
Під у брехні прогнилий світ,
Не допущу камінням бруду,
Щоб душу спресувать під гніт…
Комусь моє колюче слово,
Мов жовч прогіркла по душі,
Бо, мабуть, що не випадково,
В гріхах ржавіють їх ключі…
Хтось зупинити ладен думку,
Переробивши на свій лад,
Душі моїй додати трунку,
Забрала, щоб слова назад…
Та навчена казати правду,
Коли й панують брехуни,
Шукаючи обману владу,
Безбожно-чорні чаклуни…
Допоки править перевертні
Будуть у світі, чи й в сім’ї,
Слова плекатиму відверті,
Які кинджалами в душі!
© Іванна Осос
#поезія_Іванна_Осос
18.06.2021
Додав: Lilafea (18.06.2021)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1218 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 2
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
kraynyuk46 : Оптимізму Вам, пані Таміло. Все буде добре! :s-7:
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА