Чому прийшов до мене в сон? Чому?
Про що попереджаєш ти мене?
Про біди, горе, зраду чи тюрму?
Втручаєшся в життя моє земне
Без дозволу Небесного Отця
Чи, може, маєш дозвіл Сатани?
Слова давно спочилого мерця
На фоні осоружної війни,
Можливо, заспокоїли б мене,
Дали б надію вижити. Однак
Передчуття тривожне і сумне.
Твоє мовчання це - недобрий знак.
Колись ти був розумним, говірким.
Дитям я часто слухала твої
Повчання і поради. А книжки,
Що ти приносив, кликали в краї,
В яких панує злагода, любов,
А зло там переможене добром.
Дотримувалась мудрих настанов
Я все життя. Аж раптом, за бугром,
В росії, у чужинській стороні,
Прокинувся шалений, хижий звір.
У божевільній нинішній війні
Все йде твоїм думкам наперекір.
В країні рідній смерть панує скрізь.
Вбиває чужоземний бузувір
Народ мій мирний. Вже немає сліз.
З бандитом неможливий договІр.
То що сказати хочеш ти мені?
Вже натякаєш, що іти пора
До тебе, в потойбіччя? Навесні
Мене чекає земляна нора?
Мовчиш? Мовчи. Я смерті не боюсь.
Що б не було зі мною, то пусте.
Про захист України я молюсь,
Тебе прошу і Воїнство Святе.
Допоможіть нам, пращури й Господь,
Здолати цю навалу навісну
І Зло Вселенське Духом побороть,
Вітчизну врятувати і Весну.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")