Урізнобіч, шеренгою, колом Наближаються з різних сторін Негаразди до мене і болі Вслід за радостями навздогін. І немає ні міри, ні ліку Ні здобуткам, ні втратам моїм. Себе легше вкусити за лікоть, Ніж позбавить неспокою дім. Знаю шлях я від раю до пекла, Наче пальці на власній руці. Мене горе і щастя запекло Водять світом у різні кінці. Безнастанні блукання світами В рівновазі то блиску, то тьми, - Відшмагали мене батогами, Обласкали ж моїми слізьми. Несподівано зовсім, нізвідки, Появилася звичка давно Куштувать наодинці, без свідків, То гірке, то солодке вино. Від утоми, бува, для наснаги, Наповняю знов келих я свій. Співчувають одні: - Бідолаха… Інші заздрять чомусь: - Багатій!
Вікторе, вам , як завжди - БРАВО!!! Ну, що поробиш з тим смугастим життям? Одна надія на те, що за темною смугою завжди йде світла. Я вам від усього серця бажаю, щоб світла смуга була Ши-и-ирока!!!
Дякую вам, Гнате, за "класно" і за "одне уточнення". Перше сприймаю, а друге - ні. Не знаю, як у вас там у Луцьку, але у Вишгороді говорять і пишуть бідолаги, як і бідолахи також, залежно від рими. Відкрийте самі укаїнські словники та переконайтеся, що тут русизму немає, що я вас не обманюю...
Чесно кажучи, не так давно був досить тривалий період життя, що я уже не вірив у те, що доведеться знову ходити по колу, але, на жаль, все повторилося. В гірший бік... Дякую вам за коментар.
У рядку: "Від утоми і для наснаги", - збивається ритм. Можливо, краще так: "Від утоми, а чи для наснаги". Хороша рима "пекла - запекло". А от кінцівка не вражає. Поезія - штука духовна, матеріальне - не її тема.
Дякую вам, Олександре, за підказку. Не знаю чому сам не зумів порахувати склади у рядку, адже перечитував неодноразово, буває... Але людина духовно також буває багатою і навпаки, чи не так? Тим паче, яке у мене ще є багатство, крім душевного, ясна річ...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")