Солодка пам’яті неволя Мене в минуле понесла. Була найпершою від поля Остання хата край села. У друга давнього гітара Була іще з юнацьких днів. Співати сам, на жаль, бездара, Я полюбляв друзяки спів. Як він співав! Як райська птиця В саду убраному у цвіт. Та воду дудлив із криниці, Щоб під "Висоцького” хрипіть. А тільки з горла хрип відхлине, Він не доспівував куплет, - Ховався десь за кущ калини, Давився димом сигарет. Зніяковілий аж до дрожу, Юнак ніяк не міг збагнуть, Що не потрібно бути схожим - Самим собою треба буть! Йому б слухач сьогодні тільки, - Він заспіває пісню ту, Яку попросять… Та й горілка Вже не пом’якшить хрипоту.
Обіцяв же учора щось цікавеньке розповісти, думаю, що вдалося. А хіба у тебе, Сашко, немає таких друзів, із якими тобі хочеться нас познайомити, нехай навіть заочно? Подумай...
Гарний у вас ,пане Вікторе друг,співучий до хрипоти,під В.Висоцького. Але як сказав Шіллер:*Наслідувати для розумних--принизливо.* І другий куплет ,на мою думку, трішки не теє. У друга там була гітара іще з юнацьких наших днів. Співати я ,на жаль,бездара то ж полюбляв друзяки спів.(як вам?) А в останньому куплеті закрученість речень не дають узагальнення.Як говорять:*Навздогад буряків,щоб дали картоплі*
Друга строфа являється продовженням першої. У ній я згадую про хату, а вже потім пояснюю, чому це роблю - саме у тій хаті була у друга гітара.... У закінченні озвучую той факт, що друг і зараз співає, коли зустрічаючись ми його просимо це зробити, але вже кожну пісню співає, сам не бажаючи того, тільки хрипучим, не своїм голосом, адже ми чули той, його рідний, голос раніше. Це так, як і Микита Джигурда дуже хотів наслідувати манерою виконання Висоцького, рвав голосові звязки, а зараз, де потрібно і де можна без цього обійтися, постійно хрипить. А мені вірш, відверто, дуже подобається. Дякую за коментар.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")