Творцям 20-х Такого ще не бачила Вкраїна. То був буремний час і світлий час, Коли слова уперше:"Я - людина" Звучали гордо в кожному із нас! Без страху - міць, Без прихову - надія - Старому вже не буде вороття. І в кожнім серці - викохана мрія, І в кожнім - дух міцний і віра в майбуття. Війна емоцій, стилів і наснаг. Війна без сумніву, без горя і без злости. Війна без крові, сліз, і навіть страх Зник. При такій війні був розвиток і поступ! Та враз кулак залізний, ніби смерть, Стиснувши пальці до крові без болю, Він геній наш одяг в терпкий вінець Й бездушно розстріляв десь у замерзлім полі.
|