Цілий Світ нездар ледачих , _____________Край прокльонів влади змов , Якби Бог тебе побачив , ________________То створив людину б знов !!! Та ввижається де-інде ………………Обрій…ладная земля… Біозадумами плідна …………………Не Довженкова , моя … То не остров в окияне , _______________То буйства неуёмный всплеск , Что берегами обуяли _________________Ватаги каменных телес ! Вже вирина із небуття __________Остовом вишнього престолу , Незбуреним непохиттям ,________І порива буденність кволу Одвічна ХОРТИЦЕ !!!Колиска___Всієї вправної юрби , Усім як у горлянці кістка , _Довічний символ Боротьби ! На склоне дней , на склоне лет , _______На склонах острова былого Вдруг проступил сакральный след _____И встрепенулись камни слогом : Шкір крогви тих вогнетривкі ,___Хто поглинути здатен спалах Кров*ю тої невпинної ріки ,_____Що спадає бурхливо по «скалах» ! Отбросив всякий пафос ниц ,__________Что обрамлял скупые раны : «Былинным ореолом лиц _____________Воспрянут кошевые станы ! Взбрызнут алою зарёй ,_______________Сгустившись в каменных сердцах , Протяжный и натужный воЙ __________О смерти сына - к праотцам... Испещрены не оспой скалы ,___________А грозным нравом тех времён , Что растерзали как шакалы ____________Тряпьё незыблемых знамён !!! По крохам станут возбранять ___________Прорехи в потаённых вехах , Не местью душу отравлять ,____________Не голытьба – но Человеки !!!» То де ж ви , гамірні слободи , ____Що блазень кат.а сплюндрував ? Та спершу гетьманські клейноди __Під серцем я для вас сховав ! То де ж ви , братчики , нащадки _Самійла , Жмайла і Сірка ; Шаблюки , коні , гайдамаки _____Козацьких пращурів зразка !!! На конях правили відвагу _Ті навіжені найчортяки , Ті навіжені найчортяки Над всім здобули перемагу : Моголи , москалі й поляки … Ті навіжені найчортяки , Що в пеклі здобули засмагу ,- - - - -Усім коням були коняки !!! : Під Хотином зазнали яничари _Сорокатисячної хмари , Під Корсунем дістали ляхи ____Та й москалики у Москві здряхли . Схилились верби в забуття _____________І їм немає чим зарадити , Хай би яке недопуття - - - - - - - - - - - - - - -Краще здуріти , аніж зрадити !!! Сумні думи і шибайголова , ______Тяжке серце та легка вдача , А очі – світоча два : _____________Отакий він КОЗАЧЕ !!! Нет , не остров в окияне – То оплот наш осиянный ! П.І.Калнишевський.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2386 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")