Ти знаєш правду про війну? У рік жахливий сорок перший Фашист, на шмаття нас роздерши, Посіяв скрізь страховину, - Ти знаєш правду про війну?.. Я пам’ятаю - в сорок другім Ми лупцювали вже катюгу На Волзі добре й на Дону, - Ти знаєш правду про війну?.. Хіба забути – в сорок третім Під Курськом танків силуети І вод дніпровських бистрину, - Ти знаєш правду про війну?.. Як не хотілося померти, Коли уже в сорок четвертім Полки пішли на чужину, - Ти знаєш правду про війну? У переможнім сорок п'ятім Лиш усвідомили солдати Своєму подвигу ціну, - Ти знаєш правду про війну?..
Дуже гарний вірш! Сподобалось саме римування, але зміст сильно не зацепив. Раджу послухати пісню Макаревича "Я не видел войны" там є мої найулюбленіші цитати :
Кто всерьез воевал, Почему-то не любит об этом, Может быть от того, что об этом в словах не дано.
Может быть про войну Слишком много и громко не надо, Чтобы ревом фонфар не спугнуть, не убить этот звук.
Дякую, Володимире, за коментар. Гарні думки у Макаревича, але військова тематика пісень Висоцького мені ближча. Він не боявся злякати тишу байдужості і дуже майстерно це робив. Серця фронтовиків, не хочу образити тільки деяких ветеранів сьогоднішніх, йому безмежно вдячні саме за незамовчування правди. Як і ми, доречі. Ось на столі переді мною велика кольорова світлина. Такі є не у мене одного на Вишгородщині. На ній наші земляки-фронтовики. Вони й попросили адміністрацію району зробити пам*ятний коментар до фото. Був конкурс. Рада ветеранів вибрала чомусь мій текст із багатьох інших зворушливіших і плакатніших. Ось моє пояснення обставин написання вірша. Цим він мені і дорогий. Дякую.
Є, Лесю, і про себе... Подумки побував не один раз на фронті... Жах! Бідніі люди. Наше покоління вже б не спромоглося чинити такий опір ворогу. Чому? Попробуйте знайти відповідь без підказки. Не зможете - допоможу обов'язково. Дякую за небайдужість.
тепер в нас знову війна і треба все обдумати як далі бути
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")