Упала бомба на світанні Десь на городах край села. Вона найперша - не остання, - Війною душі обпекла. Війнуло в хату жахом смути І одкотилося в поля. Не раз іще німчура лютий Дітей у небі "забавляв". Не в селах, катові пригожих, Була у нього, ясно, ціль. Та бомби сипались ворожі, Свистіли кулі звідусіль. Земля здригалася від болю І небо з розпачу гуло. На довгі роки в чорний колір Моє убралося село... 22.06.09.
Болюча тема....Важка, глибока.... Дякую, Вікторе, що сьогодні, у день жалоби, змусили згадати невигойні рани українського народу..... кожної родини.... Дай Бог і Вам і усім нами ніколи не пізнати воєн.... ніколине бачити страшної смерті мільйонів через поділ влади і світу кількох антихристів!
Так, так. Саме такими фарбами треба малювати такі події. Щоб нікому не спадало на думку вирішувати конфлікти зі зброєю в руках. === Ну а щодо самої дати, то вже дуже багато уваги в державі приділяємо цій події. Скоро вже будемо цю дату святкувати.
Святкувати недоречно, але й забувати не слід... А про бомбу бабуся розповідала, коли я її допитувався про бої в нашому селі Городище-Пустоварівка Володарського р-ну на Київщині. У липні бомба впала, а десь під кінець серпня прийшли німці. Боїв ніяких не було. Це вже при визволенні стрілянини було багато. Дякую вам, Василю.
А, можливо, і не жаль, що глибока історія? Адже вшановувати пам'ять - одна річ, пережити - зовсім інша. І, як на мене, добре, що ця страшна подія віддаляється від нас. Нехай би більше не повторювалося нічого подібного. А нові перемоги ще будуть, і не обов'язково платити за них ціною крові.
Добре, що ми про це пам'ятаємо, бо сьогодні мені було невимовно соромно за свого племінника, якому от-от виповниться 16, а дата 22 червня абсолютно ні про що не говорила. Дякую Вам, Вікторе, щиро, без пафосу.
війна неприязню слова гукає в кожне серце і каже - схаменись поет , застерігай людей ти вічним словом що промовляє від душі у кожну людську мить
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")