ВІРШІ ДАВНЬОЮ СЛОВІНСЬКОЮ
усім знающим і незнающим, алчушим і питання ставлющим, віруювавшим і віруючим, і віробудущим
Бореяр рече:
я єсмь Бореяр,
істинни потомок
свих і своїх,
свего і всього,
што єст на землі словів
знано і думано,
чинено і радувано,
што віє гласу істинног
землі словів не відаєте,
леч тое, што вам на думу-мисль припадає
млувете.
ідолі же древні словів земель ранніх
не хистніє, не захістілі, не оберіглі,
не защітілі людіє свіх,
і потоплені биша в річищах Денепера,
Девині, Деністера і Даванаю,
аще Бога Істинного шукали биша,
на шедствії своїм лєт нашли ж бо:
і кенеґіна, куннінґа Вхолґа,
і кенеґін, куннінґ Веліки Велит-Мир
Істіну Божу в Єсуси Христовім узріли,
і ниц падлі, і уверовали, і по вірі пішли,
і та хай розразятся вероги християнув,
і в піл попельний ізсипляться,
во Ім`єрек Господина Нашего Великог
Ієсуса Христова.
Амєн.
Бореяр, Іван во хрищені, віршописатель та мово-вiд
|