Якби діди
прийшли з війни,
Якби живим
лишився тато, -
Про невідомого
солдата
Мені б страшні не
снились сни,
Якби вони
прийшли з війни!
Якби живим
лишився тато
-Я знав би
правду про війну,
А мати ранню
сивину
Вже не ховала б
винувато,
Якби живим
лишився тато...
Про невідомого
солдата:
- Горбок у полі
за селом
Давно хотів наш
агроном
Із полем трохи
підрівняти,
Та тракторист
був - син солдата...
Мені б страшні
не снились сни,
Якби не ріс я
сиротою,
І час, напевно,
вже загоїв
Карби на серці
від війни,
І бачив би я
інші сни...
Якби вони
прийшли з війни
Без орденів хай
і медалей, -
Ми горя з мамою
не знали б,
Не сумували
щовесни, -
Якби вони
прийшли з війни!..