Нам бентежать серця не цвітучі сади І не зорі німі й обважнілі. Від домівок далеко прийшли ми сюди, Бо серця і Вітчизна веліла. Нам співають пісні солов’ї вже чужі, Та не спів їхній нас непокоїть. Наодинці із думами ми в бліндажі Із тобою удвох перед боєм. У запеклих боях був вибоїстий шлях І сьорбнули ми горя чимало. Та везло нам обом - і на мінних полях, І під бомбами смерть оминала. Нам, товаришу, завтра з тобою у бій, Може бути комусь він останній. Бережися лиш ти і вмирати не смій У атаку йдучи на світанні. А якщо, мов весняну траву молоду Скосить куля мене ненароком, - Розкажи моїй мамі, що стрів я біду До Берліна всього за півкроку. Розкажи, що вмирати солдат не хотів Навесні на скривавлених схилах. Щоб простила за те, що не поруч батьків Буде сина довічна могила…
Софіє, мені чомусь здається, що ти не буваєш обділена чоловічою увагою навіть на сайті і навіть без мене! Ти написала слова, а я тепер шукаю відповідь: - Чому?..
Приємно чути, Михайле! Справді, писалося і наспівувалося, а вже про музику нехай думають інші... Наступний вірш свідомо спробую позбавити мелодійності, а душа буде присутня. Ну, як у творчості без неї обійтися?
Вірш хапає за душу. У мене воювали дід і бабуся. Я багато начулася від них розповідей про війну. Цей біль я відчула у Вашому вірші. Перемога-це дійсно велике свято для нашої країни, і ми всі повинні про це пам'ятати...
У мене один дідусь, батько матері, не повернувся з війни. Якби ти знала, Оксано, як я заздрив своїм друзям у яких були дідусі, і як гордився, що він поліг у бою за Вітчизну... Оксано, зверни увагу на мелодійність.
Я пообіцяв своїй мамі до Дня перемоги написати вірша, вона дуже просила це зробити, але ще не показував їй свою роботу, тож ти мене вже випередив. Приємно, що багатьом вірш подобається. Дякую.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")