Літній день сільського пенсіонера
Проснувся вранці з сонцем разом,
Піднятий внутрішнім наказом,
Який для нього не новий.
Салат з’їв, із яєць смаженю,
Чайку попив і цілу жменю
Печені кинув у кишеню,
І розпочав день трудовий.
Кролям вкосив на день травички,
Насмикав поросятам гички,
Щоб набували інші звички
І прибавляли хорошо!
В хліві прибрав, згорнув і виніс,
Щоб в чистоті ходили свині,
(Що так їх звуть вони невинні)
Взяв сапу й на город пішов.
Козу, курчат, курей і гуси
Дружина доглядати мусить.
Намне, насипле, ще й притрусить,
Вона все зробить до ладу.
Прийшов з городу, пообідав,
Погомонів ще із сусідом,
З таким, як сам, бідовим дідом,
Поспав під деревом в саду.
Сідає сонце за горою.
Грядки усі полляв водою,
Кролів нагодував травою,
Повільно в хату почвалав.
Бо ж скільки можна все робити?
Вже ноги починають нити
І тіло хоче відпочити!
Закінчувати час настав.
Тут приготовила дружина,
Його найкраща половина,
Спокійна, лагідна людина,
Вечерю аж для двох персон.
То ж випив чарку, справа звісна,
Спокійно сів у тепле крісло
І, увімкнувши телевізор,
Він подивився - перший сон.
13.06.2012р. Пилип Тихий
|