Птахи
(Загадка №3)
Живе на світі славний птах
Давно оспіваний в піснях.
Його ім’я мав мореплавець
Усім відомий португалець.
Як символ ніжності і ласки
Ввійшов цей птах у вірші й казки.
Колись в картину Пікассо,
Як символ миру він ввійшов.
Живуть птахи біля оселі.
Довірливі вони й веселі.
Міське малятко птахів знає -
Зерном і хлібом пригощає.
Бувають гончі і поштові,
Бувають різнокольорові,
Хоч в назві тій, що птахи мають,
Один лиш колір зображають.
(булоГ)
16.11.2012р Пилип Тихий
|