Альтернатива.
Економіка, хімія і медицина -
три в одному.
(Із циклу «Поради»)
Вже давно спостерігаю, мабуть років кілька,
Як дорожча з кожним роком в нас стає горілка.
Так півлітра продається десь за гривень тридцять,
Що для нашого бюджету зовсім не годиться.
Мала б бути від турбот цих голова вся сива
Та, на щастя, для народу є альтернатива -
Дозволя бюджет сімейний нам урятувати
І потреби в алкоголі якось гамувати.
Там, за рогом, де вогнями реклама сміється,
По шість гривень за кілограм цукор продається.
Цукру взяти десять фунтів, дріжджів фунта взяти
І в каструлі двовідерній водою залляти.
Коли сусло відіграло - заправляю куба
І вже через півгодини витікає згуба.
Підсумково: з кілограму цукру, за охоти,
У нас вийде літр горілки ручної роботи.
Віддаю первак дружині. А та без вагання
В нім настоїть різнотрав’я - зробить натирання.
Щоб суглоби не боліли, не крутило руки -
На день двічі натирати, як каже наука.
Ну а решту, що чистенька, мов сльоза дитяча,
В малих дозах приймаємо ми зовсім інакше.
До обіду й до вечері, майже кожну днину,
Приймаємо перорально, тобто всередину.
Тож потроху рихтується здоров’я людини:
Та, на травах, - діє зовні, чиста - зсередини.
Так, що гнати самогонку – то вигідне діло,
Бо бюджет наш не страждає і міцніє тіло!
20.10.2013р. Пилип Тихий
|