Я дівчина молода,
Та де моя врода?
Уродилася руда
Та ще й товстоморда.
Із-за інших хлопці б'ються -
А із мене всі сміються.
Ой, біда, біда, біда! -
Товстоморда і руда!
Від сусідок моя ненька
Часто чує побрехеньки:
Чим ти Богу не вгодила,
Що потвору уродила.
Мов свиня мордата
Та ще й товстоп'ята.
Хто ж таку посвата!
Ой, біда, біда, біда!
Уродилася руда.
Гірко плачу день і ніч -
Ну куди подітись -
Чи кидАтися у піч,
Чи іти топитись?
Батько ходить, наче хмара,
Геть з очей моїх, нездара!
Краще б ти товста руда,
Зовсім зникла без сліда!
Підпрягається і мати:
Згинь, потворо товстоп'ята.
Я ж вродлива, чорнобрива,
А таку ось породила.
Забирайся з хати -
Йди до клуні спати.
Ой, журба, журба, журба!
Пригорнув би хтось хіба...
Неба вицвіла блакить,
Облетіли клени...
Та невже щаслива мить?
Йдуть свати до мене.
Заходять до хати -
Починають сватать.
Ой, тримайте! Ой, держіть,
Хто ж зі мною хоче жить?
І дізналась — йду за Гната -
Він вродливий, він багатий.
В мене рік, як закохався,
Та відкритися вагався,
А тепер нарешті,
Об'явивсь сердешний,
Красень наш тутешній.
Мене скосу огляда:
Моя пишечка руда!
Ось вже рік господарюю,
В хаті пораюсь, готую.
І сердечко Гната
Узяла в лещата.
Він круг мене походжає,
І в усому догоджаю.
Що не день дарунки,
Ніжні поцілунки.
А як в ліжко спать лягаєм,
Одне одне обіймаєм.
Каже: будьмо завсігда
Разом, пишечка руда.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")