ПРО ГАЛЬКУ ВУЙКА І НЕСКІНЧЕНІ ГУЛЬКИ
Там, де Галька,
Там і гульки.
Скаженіє
Гальчин вуйко.
Від цимбал
І від трембіт
Втратив вуйко
Апетит.
І заснути
Важко вуйку -
Цілу ніч
До ранку гульки.
А найперша
В гульках Галька,
Том на Гальку
Вуйко гарка:
Задеру тобі
Спідницю
Та і всиплю,
Як годиться.
Галька вуйку
Крутить дулі:
Ось тобі!
Скуштуй, дідулю!
Їжі кращої
Від дуль
Не буває
Для дідуль.
Вуйко криком:
Ах, ти клята,
Як твоя
Покійна мати.
Прожила
Не роботя
Поналишила
Сміття.
Все співала,
Все стрибала.
Діточок
Понароджала
Від пройдисвітів
Своїх.
Не поличиш
Враз усіх.
Та померла.
Без наїдків
Залишились
В хаті дітки.
Ой, коли б
Я тільки знав,
Що за стерву
В прийми взяв.
Ну діждешся,
Упіймаю,
Як кобилу
Відшмагаю.
Галька вуйку:
Ну давай,
Але спершу
Пострибай!
Вуйко стриб!
Та до спідниці,
А в очиськах
Все троїться...
З того, що
Оскаженів
На два ока
Окривів.
Вуйко впав
Лежить в калюжі
Весь тремтячий,
Весь недужий.
Хлопцям сміх:
Ну що ж ти так?
Вгруз в багнюку,
Наче хряк?
Вуйко ниє:
Порятуйте!
Скигл нужденого
Почуйте.
Та що хлопцям
Гальчин вуйко,
В головах
У хлопців гульки.
Танці, пісні,
Галас, сміх,
Скільки любощів
І втіх.
Ось трембіти,
Ось цимбали
У пітьмі
Нічній заграли.
Галька гулькам
Голова -
І танцює
І співа.
Йде нічним
Широким долом
Шурхотить
Своїм подолом.
А вже хлопці
Так і льнуть:
Дай хоч в очі
Зазирнуть.
Зазирніть:
Сміється Галька,
-Та без свари,
Та без лайки.
Я вас щиро
Всіх люблю,
Та життя
Не загублю.
Нащо мені
Злая згуба?
Прйде час
Піду до шлюбу.
А ви хлопці
Поспішить
І сватів
До мене шліть.
Знов танцює,
Знов співає,
А в калюжі
Засинає
Гальчин Вуйко
І храпе,
Так що будить
Сам себе.
Мить поскиглить,
Позітхає,
Та і знову
Засинає.
Вранці вуйка
Віднайдуть
Та й до хати
Віднесуть.
- Ви ж старий,
Не пийте так.
До викривлення
В очах.
Галька прийде
Пізнім ранком
І чекає
Від Іванка
Почт поважний
Із сватів
І нема в тім
Жодних див.
Бо Іванко
Так кохає,
Рік вже спокою
Не має.
І тому йому
Батьки
Дали згоду
Залюбки.
Та це потім -
Нині ж гульки.
Не встряє
До гульок
Вуйко.
Спить собі
Без задніх ніг,
Всюди чутно
Гальчин сміх.
21.12.2015
Додав: вершник (21.12.2015)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Вірш-усмішка
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1393 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.