Смаки
(Гумореска)
Турки сала не вживають, то ж не пригощай.
У них дуже люблять пити каву або чай.
Інша справа коли німець загляне до хати -
Даси йому «рульку» з «пивом» буде дуже радий.
У французів інші смаки: і «коньяк», й вино,
Дівку гарну на закуску. Чию? Все одно!
Білоруси люблять «бульбу» з квашеним грибом,
А до неї повний келих з «водкой» чи з вином.
Молдовани – «мамалигу» і сухе вино.
Такий звичай в них існує вже давним-давно.
Українці – «самогонку» з «салом», з часником,
Закусивши житнім хлібом й кислим огірком.
Тільки справжні росіяни ширший мають смак:
Вип’ють «брагу», пиво, «водку», вино ще й коньяк.
І закуски дорогої зовсім їм не треба -
Можуть гарно закусити «корочкою хлєба».
Примітка: в лапках зазначені національні напої чи
страви.
18.09.2011р.
Пилип Тихий
|