Тебе люблю хоча цілує інший…
Тебе люблю хоча цілує інший… Ім’я жаданне в серці бережу – Своє кохання приховаю чемно Лиш, як молитву, потайки шепчу… В житті насправді пристрасті не знала, Бо нерозділені давались почуття – Кого кохаю – тільки другом стала, Там, де страждають – серця не дала… Та ображатись на коханого не варто, Бо не його провина в тім й вина, Що не до тебе тягнеться відверто І не тобою упивається сповна… Кохання справді, мабуть, не буває, Де не подільними і душі, і тіла, Бо де одного пристрасть огортає – У іншого на серці пелина… Любити важко іноді дається, Бо прагнем розуміння і тепла… Примусити ж кохати ми безсилі І в цьому істина єдина і проста! Один кохає – інший терпить мовчки, Та дозволяє, щоб кохали лиш його, А сам в ту мить про іншу душу марить І Бога молить про коханого свого… Не піддавайся на казкові мрії, Не ображай ти дружніх почуттів… Люби-кохай допоки маєш сили – Бо так Господь усім нам заповів. Ніхто тобі нічого не повинен – Так часто сам розбурхуєш вогонь! То ж поважай коханої людини Ти почуття, та й сам не охолонь! Гірким життя нам іноді дається, А ще важливіше кохання вберегти Там де пустир й взаємності немає То важко й розуміння віднайти! Шануй, пильнуй і поважай кохання, Оберігай смиренно почуття, Бо де кохають, там нема бажання Ввірватись болем у чуже життя. Кохати вмієш – значить Божа Воля Тобі дарована найвища на землі, Згорати мовчки, щоб складалась доля Того, хто не призначений тобі!
Додав: Lilafea (18.07.2011)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Вірші про кохання
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1888 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.