******* Чи кульбабки нині в полі розцвіли,
Заквітчали білим пухом, замели?
Ні, то знову долу канув з неба сніг,
Досі сипле, як з лопати, валить з ніг.
Захурделило над світом, повело
ПосріблЕне березневе помело,
Повдягало шапки й шуби на ліси,
Підморозило, нахнюпило носи...
Ми чекали на підсніжний первоцвіт,
На бруньки пахучі із розквітлих віт,
Соковитої, чарІвної весни...
Приказала їй зима - "Ти ще засни!
Не награлася у сніжки досхочу,
Всіх, хто прагне втіхи, я залоскочУ
Вітровіями морозними... В танок
До любові, до кохання - один крок!".
|