Вихідний день
(Хтось)
Не за Брежнєва й Хрущова,
Навіть не за Горбачова, -
Це було не так давно.
Йшов трамвай ніякий номер,
В місті з іменем Житомир,
Хтось сидів й дививсь в вікно.
За вікном Хтось бачить місто.
Людям в тому місті тісно -
Кинулись в природу.
Хто на став, а хто в колибу,
Ловлять раків, ловлять рибу,
Каламутять воду.
Захотів до гурту того
Хтось, що тільки йно з дороги,
Якось то вже буде.
- Якщо хочете, будь ласка,
Тут не віддих – просто казка, -
Кажуть тому люди.
- На Відсічне – засмагати,
Карасів там натягати
Можете доволі.
На узліссях є суниця,
На галявинах чорниця -
Ваші, якщо воля.
Маєте про це ви знати,
Що Полісся є багате
В плані історичнім.
Оноре Бальзак стрічався
З пані Ганською, вінчався -
Їдьте у Бердичів!
Нагострили гарно лижі
З Верхівні аж до Парижа.
Що то є кохання!
Та не знали добрі люди,
Що для них тоді ця буде
Подорож остання.
Зовсім, зовсім недавненько
Скульптор наш Василь Фешенко
Учинив погруддя
Проти костьолу Варвари
Там, де шлюб обоє брали,
Де гуляла муза.
Ця подія не єдина -
Не забула Україна
Знаного француза. -
Так з людьми поспілкувався,
Інформації набрався
Хтось на тиждень цілий.
(Бо до знань завжди був спраглий)
Віддихнув там, став засмаглий,
Радісний, зміцнілий!
Разом з гуртом гоноровим
І щасливим, і здоровим
Почвалав додому.
Завтра зранку до роботи,
Починаються турботи -
Забувай про втому!
31. 01 2013р Пилип Тихий
|