= Спільне звучання =
Коли дозріла на лану
Душа, то спільні коливання
Ти маєш з ним – з його звучання
Вісь налаштовуєш земну.
Вручав Судьбу колись в руці
Тут сонях, зітканий із сонця –
І закохали теплі гронця
У ті безкраї пшениці.
Це ж світло променя й роси
В мені різьбили дзвін природи,
Щоб відточив я з брил породи
Грань досконалості й краси.
Збирав у жмені грім в траві
Не раз юнак, забрівши в маки –
Ліпили вітер й квітом злаки
Тут особистості нові.
Бо мають поклики полів
Якесь невидиме тяжіння,
Де схочеш злитись з шелестінням
Хвиль позолочених хлібів.
В єство вливалися моє
Землі сподіванки і мрії,
Де мозок мій, і день світліє,
І вдача ніжною стає.
Під небом синім явори
Мені всміхнулись незрадливо:
Вбери у тяму справжнє диво,
А далі – з Богом говори…
Із хліба світить суть речей :
В нім до життя є приналежність,
В нім пам*ять ломиться в безмежність,
Прозрівши Всесвітом очей.
Сповив у лоні це ж твоїм
Народ мій вроду чорноброву,
Щоб я дідів пізнавши мову,
Слухняно міг служити їм.
Микола Стасюк (Альманах"Скіфія -2015 весна")
Додав: plomin (23.12.2015)
| Автор: © Стасюк Микола
Розміщено на сторінці : Вірші про природу , Стасюк Микола
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1864 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 6
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА