Коли стихає тужний трепет
Крил журавлиних у імлі, -
Чіткіше чую листя шепіт
На затуманеній землі.
Неначе хмари волохаті
Лягли на неї горілиць
І заховали кострубаті
Верхи скуйовджені копиць.
Здається, в біле простирадло
Вгорнулась стомлена земля
І спить, змарніла і ненатла,
Спокійно й тихо опісля.
У світлих сутінках блукаю
Сліпцем одвічним край села.
Чи далі йти на шерхіт гаю,
Чи час знайти тепло житла?
Ніхто мене там не чекає,
І тут мене не зве ніхто. Хоч у житті постійно скраю,
Побитий весь, як долото…
|