Із найперших своїх днів Самий „білий” із грибів. По властивостях він цінний, Лікар від хвороб відмінний.
***
Обліпили всі пеньочки Мами - тата сини й дочки: Мов гвіздочки всі тоненькі, Вишукані й чепурненькі.
***
Красень гриб цей хоч куди, Та у руки не бери! Кожна муха його знає, Як побачить - геть втікає!
***
Ці грибочки невеличкі, Із близнючок в них сестрички. По лісах мандрують пішки, Носять рижі босоніжки.
***
Гарну шапку одягнув, І під деревом заснув... Козар, козляк обзивають, Всі його у лісі знають!
***
Взяв у назву за основу Польську, іноземну мову, Ще пісочником він зветься, - Добре у пісках живеться!
***
Добра людям помічниця: Є їй чим в житті гордиться! У теплицях місце має - Йод в собі для нас тримає!
***
Це справжнісінька актриса: В капелюсі, шапці, лиса... Різні ролі в лісі грає, Перевтілень безліч знає!
***
Сирі шапки, сирі ніжки, Можна і сирими трішки... Видів безліч, всі смачні: Ласі, добрі, їстівні!
***
Під березою грибочок, Поряд жінка і синочок... З деревом вони куми, Добре знаємо їх ми! __________________ Відповіді: білий гриб (дубрівник, боровик), опеньки, мухомор, лисички, маслюк, польський гриб, шампіньйон (печериця), поганка, сироїжки, підберезовик (березовик).
|