Ще на склі зими узор,
А у нас вже "зимобор" Зими і літа зіткнення Ми звемо святом Стрітення. (Стрітення - 15 лютого)
У день ось цей весну чекають І їй весняночки співають. Вертаються птахи потрохи... Весна приходить на... „Явдохи”! ("Явдохи" 14 березня)
Архангел з неба прилетів І про зачаття розповів. Це ангельське сповіщення Назвали - Благовіщення. (Благовіщення - 7 квітня)
У ці дні млинці готують, Ігри грають, і жартують. Вже весна „не заспана!” Ця седмиця – Масляна! (Масляна - останній тиждень перед Великим постом)
У християнстві є багато Верби свяченої на свято. За нею поспішають в церкву У цю святу неділю Вербну. (Остання неділя шостого тижня Великого посту)
Яєчка прикрашаємо І паску випікаємо. Смакувати не набридне, Коли в дім ввійде Великдень. (Пасха)
|