Мов радісна сонячна злива Наповнила простір увесь, - Маленьке привабливе диво Упало на землю з небес. Неспокій і ніжність раптово Посіяло в душу маля. Чуття непідробне любові Щоденно мене звеселя. Як нитка за голкою слідом, - Повсюди зі мною вона. То лізе на руки до діда, То тягне уже до вікна. Спросоння до мене несеться Весела, гнучка, гомінка. І горнеться серцем до серця Білява, мов хмарка, й легка. І серце від гордості мліє, Десь зникли і туга, і щем. Потроху збуваються мрії, Надії лишається ще…
Закінчую, Гнате, так, як думаю. На доньчиних дітях загубиться моє прзвище, а син поки що подарував тільки онуку, це трошки й бентежить мене, це і мав на увазі... Дякую тобі.
Вікторе, щирі, правдиві, відверті Ваші вірші, від них віє теплом і добротою, а ще щедрістю душі і любові! Розкажу Вам мою історію із прізвищем: Моя мама - єдина донька у батьків, бо усі мододші брати та сестри повмирали ще маленькими від хвороб та голоду, а вона народилася весною 1941, бабусі було 42 роки. Дід безвісті пропав на війні, то мама його й не пам"ятає. Бабуся усе бідкалася, що не буде продовження прізвища, адже я маю прізвище мого батька, яке вирішила ностити усе життя. У діда було прізвище Гросул, а прізвище батька мого сина і мого сина - Гросов. То ж рід Гросів (бо діди із обох родових віток мали таке прізвисько) продовжується!
Бачиш, Тамаро, навіть твоя бабуся про збереження прізвища думала, а що тоді вже говорити про осіб чоловічої статі? Справді, цікава твоя історія, чого лише в житті не буває. Інколи щось подібне почуєш, і не віриш почутому, але думаєш, що й вигадати таке дуже важко. Різні історії трапляються у житті, це точно. Дякую тобі за коментар.
Дякую, Оксано. Весело нашій малій, вся увага прикута зараз до неї. Тільки вона дуже любить гуляти з рідною тіткою, котра старша від неї всього на два роки.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")