Бурячка і барабольку, Капустину і квасольку Наварили і їмо! Ще сметани додамо! *** Лавр, укропчик, цибулина, Жменька рису і морквина. Рибки ще вкидаємо, Спеції всипаємо. *** Можна смажити, варити, Можна і сирими пити. Їх несе нам курочка, Птаха-чеботурочка. *** Був зерном він у землі, Став із сіллю на столі. З ним їсти ми сідаємо, І гостей стрічаємо. *** Заварили, розлили, Цукру трішки додали... Скибочка лимону – Не вирватись з полону! *** Є як ниточка тоненька, Є спіралькою, пряменька. Кетчуп в неї додамо – З задоволенням їмо! *** Білосніжна, наче сніг, Додаєм до страв усіх. У борщах вона, в супах, Разом з перцем на столах. *** Є перлова, є гречана, Рисова, а ще пшоняна. Заливаєм молоком, А немає – кип’ятком. *** Наче сонечко, жовтеньке, А розтане – то м’якеньке. Молочко у ньому є, Смак до каші додає. *** Є із сиром, із грибами, Із чорницею, вишнями. Можна цукром посмачити, Чи сметаною полити.
Відповіді: червоний борщ, юшка, яйця, хліб, чай, вермішель, сіль, каша, масло, вареники.
|