З любов’ю
і шаною до мами
Можливо, справді
посеред зими
Мене знайшла
матуся у капусті, -
І зігрівала
теплими слізьми,
І загортала
ніжно у п’ять хусток.
Можливо, справді
змалку голос мій
Лунав у хаті гучно із колиски,
Що вся рідня
збігалася мерщій
До мене дружно,
як в обід до миски.
Можливо, справді
шибка, мов струна,
Вночі од співу
просто деренчала
І мати
посміхалася сумна,
Дивуючись
нестерпному вокалу.
Можливо, справді
соску я не брав,
Заучуючи пісню
учорашню, -
Й недосипала в
пошуках забав
Для мене довго
мати бідолашна.
Напевно, це все коїло назло
Матусі
непокірливе малятко, -
Щоб рук її
натруджених тепло
Мене обігрівало
нині в згадках…
04.02.12
|