Коментувати також можна з та

Чт, 25.04.2024, 14:49
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Сторінка "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" завантажувалась:
Всего ответов: 215

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

зайнятість - не шкода здоровю

        Частина 3.Як я лікую своє тіло . Початок п’ятий . Духовно-тілесне очищення .
      Кожен лікує своє тіло по своєму . А головне кожен спішить це зробити якнайшвидше і думає що поспіх тут найнадійніший друг . Лікування тіла починається здалеку. Треба спочатку навчитись відчувати , розуміти , прислухатись до свого тіла , а слухання тіла починається від слухання душі. Хто б що не казав про існування душі , чи про те що її взагалі нема , але душа починається з правди про себе . Правда – це очищення душі , яка необхідна для очищення згодом і тіла . Щоб навчитися слухати тіло  , треба спочатку навчитися слухати душу . Душа , може навіть більше ніж тіло потребує очищення . Кожен це очищення і шукає , і здобуває по своєму . Я це очищення шукаю за допомогою слухання душі . Старі люди в своїх притчах кажуть ( а може це десь і написано в старовинних святих літописах , Бог знає…) , що Бог заховався в людині дуже глибоко , щоб людина мала Бога завжди при собі .  Може це правда , може і ні , але кожен з нас дуже часто спостерігає дуже дивні речі за собою , ніби в кожному із нас є дві окремі людини . Це кажуть ангели Божі , говорять і підказують нам що робити . Але один ангел ніби від чорта , часто каже нам щось бездумно творити – якісь пакості , безхребетно ляпати дурниці і брехню , а що буває найгірше – часом каже нам , щоб ми когось убили , чи якимось іншим насильницьким способом закрили іншому рот, бо він нам говорить ніби прикрі речі про нас , а саме правду , яка дуже боляче вдаряє по нашому самолюбству. Але буває каже і інша людина в нас – в мене так часто буває , не іди в це місце , обійди , не ступай в цю калюжу , бо можеш втопитися ( тобто в якусь справу ) . Бувають навіть віщі сни . Я про свої не памятаю, але розкажу про сон , який приснився моїй мамі . Моя мама мала їхати з Хирова до Львова автобусом , і вночі приснилась їй бабка , між іншим , що не любила мою маму , але мама все одно за неї молилися , а бабка ця вже померла , і каже – Марійка ( так звали мою маму) не їдь цим автобусом . І зранку моя мама собі спить , а будить маму її мама ( моя бабуся ) і нагадує щоб мама їхала , а мама розповіла про сон , і мама не поїхала . І згодом через день згодом взнали , що цей автобус розбився в Березові ( село в дорозі до Львова) , це є гірський невеликий але серпантин, і ніхто не вижив . Тобто , Бог говорить до кожного з нас , і від того чи ми слухаємо Його , залежить чи Він буде і далі нам допомагати , чи ми , будемо жити собі самі по собі …
    Душа потребує може більшого очищення ніж тіло . Адже , як і в тілі в душі накопичується багато різних негативів . Це буває здебільшого брехня , якою ми відгороджуємо , а може приближаємося до злобного світу , обдурення інших людей , обман , часом обкрадання сусіда , коли ми забираємо межу , тобто в будь який різний спосіб , ми творимо комусь якесь зло. Людина наївно думає що вона почарує щоб комусь було зле , то йому це зло колись не вернеться . Бібілія , інші святі книги говорять на кожному кроці – все повертається кожній людині сторицею , кожне зроблене добро – сторицею, і так само кожне зроблене зло , сторицею . Навіть часом ми хочемо в думках людині зло – і це нам негативно проявляється , бо ми втрачаємо переважно спокій через те , що хтось краще живе . Через те що злодій і обманщик живе добре і багато , і замість того щоб громадою добиватися справедливості , і не чинити самовільний самосуд ( як це зараз дуже після майдану стало модно) , ми хочемо особисто помститися цій людині , і хоч це може є і справедливо – але чи цей самосуд є добрим . Згадайте що казав на це Ісус ( це я для християн які краще зрозуміють) , якщо не слухає тебе твій брат , візьми Церкву ( тобто громаду людей) і йди до нього і скажи – не чини більше кривди , і вимагай повернення злодійсько награбованого чи забраного терористично ,бандитсько , чи рекитирсько…  Але перш ніж вимагати правди від іншого , чесного поводження , совісного життя , нам треба самому очистити душу , шукати той спосіб , щоб ми згадали і відновили справедливість щодо іншого , тобто вернули те що відібрали , або виправили те що погано зробили . Бо всі наші намагання очистити тіло , коли ми ще не очистили свою душу , будуть марними , або нетривкими , тобто хвороби тіла повернуться через те , що ще душа не повністю, або зовсім , або частково не вилікувана !
     Щоденно я собі роблю іспит совісті . Я копаюся в своїй душі , думаю що кому погано написав , ( особливо тут на сайті , чи будь де інде на інших сайтах в інтернеті , чи в житті) , сказав , зробив … Я колись писав – чому я хочу бути чистим як дерево , бо дерево  , виконує Богові лише ті функції , що Бог генетично йому запрограмував – це бути таким як воно є , і по можливості виконувати все що йому належить . А людина хоче мати те , часом що їй не належить , якщо немає таланту керувати ( в уряді , в радах , чи будь де) – купити собі місце , як людина хоче займатися бізнесом , а не може , то створює собі банду рекетирів , згодом терористів , бандитів , і намагається силою вести бізнес. І т.д. Здається дурниці , але є багато людей , що не хочуть грошей – а просто хочуть слави будь яким способом . Згадайте скільки було людей , які силою хотіли мати те що їм не належить . Може це правда , може мистецький вимисел . але всі на світі пам’ятають про Моцарта і Сальєрі . Моцарт – геній , який живе в своїй музиці досі , і зависний Сальєрі , якого знають тільки в дуже вузькому колі лише окремі спеціалісти , і твори якого майже ніколи ніхто не оприлюднював і не виконував . Решта перипетії оспівав Пушкін . Тобто зло в душі людині може бути різним , але щоб бути здоровим , треба його позбавитися.
    Але є винятки  ! Часом багато людей мене запитує , ось скажіть , ця і ця людина , є зла , нахабна , брехлива , тобто погана , а ніколи не хворіє , здорова , живе собі припіваючи , не є бідна , і  т.д. , тобто має все ; але є бідна , і Богом не покарана , погіршанням здоровям і т.д. іншим способом , чи це Божа справедливість на світі , чому ця людина не хворіє ,а я стараюся жити правильно , і не маю вдосталь ані грошей , ані здоровя… А я відповідаю так – на світі є два хазяїни , один Бог , інший – диявол, чорт . Бог має свій контингент , а диявол свій . І кожен старається допомагати своїм . Чому це трапляється і чому такий є роздвоєний світ , більшості людей , і мені важко пояснити , хоча є деякі теорії , але це не достатнє пояснення , бо віруючим нема що пояснюючим , а ті хто хитаються у вірі , не вірять Богу  Єа вірять дияволу , чи скептикам – і так цього не поясниш . Тобто – хочете мати здоровя від чорта – так ідіть до чорта ( як це так часто буває серед людей) , хочете мати здоровя від Бога – то ідіть до Бога , у кожного вибір і своя дорога ! 16.08.2014 14:05:11
 


Додав: karas (29.09.2014) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1341 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
avatar
0
1 Asedo1949 • 14:26, 29.09.2014 [Лінк на твір]
Цікаві Ваші думки і правильні. З одним не можу погодитися, що " на світі є два хазяїни , один Бог , інший – диявол, чорт." Ні! Категорично ні! На світі - один Бог і , як Ви кажете, хазяїн, а диявол - спокусник. Він спокушає Божих людей і вони то грішать, йдучи за дияволом, то випраляються, повертаючись до Бога. Дуже мені імпонує, що все починається з малого, і тільки із себе, і що в кожній людині є Бог, і це - істина, бо душа і є частинка Бога, і ніяка наука ще не доказала де вона міститься в людині, але те, що вона є - факт. Дякую за розмову! 55555
avatar
0
2 karas • 18:08, 29.09.2014 [Лінк на твір]
Я також знаю що все походить від одного Бога , бо Бог є все . Але нажаль світ сам розділяє людей на Ідола - диявола , і на Бога справжнього . Це факт , і тому кожен шукає свого пана ... Дякую за доповнення і прочитання !
avatar
0
3 nasvictor • 21:45, 29.09.2014 [Лінк на твір]
Категорично не погоджуюсь. подумайте. що ви пишете. ВСЕ від БОГА! ВІН ОДИН ГОСПОДАР. БОГ є світло і життя! А той самий чорний. що збиває людей зі шляху істинного, то він не господар. Сам  боїться БОГА. В КОГО Є ВІРА.ХТО ЖИВЕ ЧИ СТАРАЄТЬСЯ ЖИТИ ПРАВИЛЬНО. ХТО СІЄ ДОБРО ЩИРО. - ТОЙ ДОПОМОЖЕ СОБІ ТА ІНШИМ.
avatar
0
4 karas • 08:12, 30.09.2014 [Лінк на твір]
Дякую за підказку , але чого ви причепилися до іншого , а забули про здоровя душі і тіла , а в іншому ... Треба ще подумати , бо і я може помиляюсь і ви не праві також , бо про Бога ми судимо лише із власної позиції , а решта ... можливо і видумки ... Але тут про інше , про здоровя !


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz