Один кадр реальності
Осінній день…. Сьогодні тепло, як для осені, і сірувато – блакитне небо зовсім не сумне і приємний шелест жовтого листя підіймає настрій. Я йшла парком і милувалася жовтнем. Почувши, що хтось мене позвав,- я оглянулася. До мене підійшов мій знайомий, якого , десь з місяців шість, не бачила. Привітавшись один до одного, ми пішли разом по парку , розмовляючи про буденне життя.
Мій знайомий був високого зросту чоловік, років шістдесяти, але вигляд був у нього охайний і солідний, бо в минулому він займав керівні посади. Його слова були спрямовані на особисту проблему, яка тривожила на цей час. Бо одинокий він у свій квартирі, і дні стали однакові і невеселі. І мав він, колись, коханку і був одружений два рази, та все якось десь пропало , як наче і не було. Начебто не було цих жінок, бо зараз така сіра самотність, що нічого не радує. Все провалилося у бездонну яму, яка нагадує тільки про смуток у минулі дні.
Не знаю,- сказав мій знайомий,- чи зможу ще знайти собі жінку для спокійного і впевненого життя. Зараз порядна людина в дефіциті. Він глибоко вдихнув повітря, і попрощавшись, пішов у комфортну квартиру із сумними стінами. А я все дивилася йому вслід і думала: Все мала ця людина, а тепер шукає подругу життя. Чомусь, думаємо, що будемо все життя молодими і гарними і ніколи не прийде старість. А от виходить, що старість треба відробити в молодості і зберегти коло себе тих, хто найдорожчий і найрідніший. Краще вчитися на чужих помилках,- подумала я, - і пішла, піднімаючи на мить, осіннє листя ногами ,відкинувши з думок, чужі печалі…
Листопад 2014 рік.
Дуже слушна думка, що "старість треба відробити в молодості". Чоловік, напевно, весь вік шукав не людину, а розвагу, але розваги відлетіли зі здоров'ям, а людини поряд не було - от і лишилася самота, як останній прихисток для душі.
Ось читаючи вашу розповідь,а в пам"яті зринуло моє життя,І дійсно,цінують коли загублять. Цей чоловік мав все,а куди воно поділося? Тож життя,як бумеранг.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")