Коментувати також можна з та

Пт, 19.04.2024, 23:04
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [209]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 607

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

РОЗДУМИ ПРО ЖИТТЯ .

Я думаю кожен має свою думку про те як ми живемо , я хочу написати свою ...

  РОЗДУМИ ПРО ЖИТТЯ .

    Важко уявити  , що десь руйнується щось . Більшість українців сидять собі дома , може теплому , можливо і ні , але здебільшого спокійному . Можливо є проблеми з владою чи з комунальними службами , але це ще не проблеми . А що робити тим що там .., воюють . Можливо хтось захищає рідну землю , а хтось просто хоче завойовувати і вбивати , у кожного свої мірила того що він робить . Але це вже не здається , а це є правильним  - для тих хто захищає і стоїть на своїй землі часом і на смерть . Можливо всі вояки в АТО ( хоча це не правильно називати АТО , бо це справжня , хоч закомуфльована , прихована , але війна ) і знають , що вони захищають і своїх рідних , але і тих що їх обкрадають . Ніби згадуєш слова - Сонце світить і на праведних і на грішних , або в полі росте пшениця , а між колосками  і буряни , тобто і на буряни приходить свій час . Але я питаю у людей , - якщо є можливість вчасно прополоти , чого чекати ?.. щоб буряни дали насіння і просто шкодили колоскам які дають правдиві , правильні плоди ...
  Можливо це неправильно , навіть погано так говорити , але чи не кожен задумується , про те чому війна триває саме на Сході України ... Можливо це кара за те , що схід хотів весь час жити по - російськи ( бо він вже говорить на цій мові , отже і швидко буде й думати як росіянин , а згодом і москаль ... ) . Ясно , що ці що хотіли жити по російськи , тобто жити як в Росії , або під протекторатом Росії , не думали що це буде так як зараз є ... Але мабуть ті що дуже вже так хотіли Росію , забули що є Бог і він знає кому що потрібно , а головне  - що , хто і як заслуговує мати .
   А всіх українців , що ніби то живуть мирно на всій не воєнній території , Бог карає - корупцією , терором влади проти народу , грабіжниками від влади і т.д . всіма іншими негативами . А війна що триває - це ніби урок , попередження  про те що ми повинні далі робити ! Я знаю одну альтернативу злу - щоб добро зібралося і активно протидіяло злу , а не підставляло другу щоку .
   А про другу щоку я скажу так - є час підставляти щоку , є час протистояти нападнику ( перефразовуючи , є час збирати каміння , а є час розкидати його ) . Я просто не можу уявити собі те , якби Ісус вже на початку своєї діяльності підставив другу щоку - і щоб ми мали . Тобто Він дочекався часу Бога - і тоді себе підставив під Хрест , який для Нього , я й думаю , для кожного послідовника Христа вже є давно - але все У СВІЙ ЧАС !
   Ясно , що думати про це кожен може по своєму , бо в кожного своя мудрість ( деколи я думаю не від Бога) , а як жити далі ... Читайте Боже Писання , і Мудрих людей . Вони біля нас , а ми часто їх не бачимо . А хто мудрий - це той  який не тільки  говорить мудро , а своїми словами діє і дає ДОБРІ ПЛОДИ . Бо сказано - не по ділах твоїх буде тобі плата , а по плодах діл твоїх . Хто має вуха хай слухає , хто має голову хай думає ...
   Ваш Іван Українець .20.01.2017 9:36:42
 

Додав: karas (20.01.2017) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 2146 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
avatar
0
1 Asedo1949 • 15:20, 20.01.2017 [Лінк на твір]
Я погоджуюсь з Вашими роздумами, хоч є одне але... "А війна що триває - це ніби урок , попередження про те що ми повинні далі робити " то виходить, що така війна повинна бути по всій Україні? Таке твердження з позиції сили ніколи не досягало доброго результату, бо скільки не було воєн чи конфліктів, то всі закінчувалися тільки після конструктивних переговорів. Зло завжди породжує зло, а війна і є те зло.
avatar
0
3 karas • 20:00, 03.10.2017 [Лінк на твір]
Конфлікти не закінчуються ніколи , коли влада не протистоїть ворогу , а українська влада - рада - бо у мутній воді війни має свою вигоду , хто захоче знайде в інтернеті багато статей і матеріалів про це , тому війна досі не закінчується ... а на тих хто гине - нашій і теперішній і минулій владі - начхати , поки ми це не зрозуміємо і не зуміємо обстояти себе і навчити , швидше примусити владу діяти на користь добрий людей , а не злих , війна в Україні чи будь де в світі ніколи не закінчуватиметься - все в руках людей , тобто нас !
avatar
0
2 kraynyuk46 • 22:00, 27.08.2017 [Лінк на твір]
Дякую, пане Іване, за мудрі роздуми. Але підтримую пані Катерину. Я категорично проти військових конфліктів. Повинен бути жорсткий контроль за діями влади. Ми повинні не забувати, що влада на службі у народу. Вибори повинні бути відкриті і прозорі. Ми повинні чітко собі уявляти, кого ми обираємо. Щоб це не був кіт у мішку. Якщо депутат не виконує своїх обов'язків, або стає корупціонером, виборці повинні відкликати його. У нас така система не діє. 
Що твориться у судовій системі? Жах якийсь!  Роботи дуже багато. Але військових конфліктів не повинно бути. 
З повагою до Вас, Надія.
 


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz