Високо в небі грає оркестр. Його мелодія
наповнює жили землі,розриває їх із середини,а звідти розтікається
отрута,потрапляючи в грунтові води і…ріже людину в людині. Світ розколюється
навпіл. Вдихає порожнечу власної неповаги,видихаючи в десятеро гірше…
На кого ти нас покинув ,Господи? Зачуханий
розум глузує із сумління,вбиває віру,змушує нас бути існувальниками. Твої
молитви приречено зітхаю,бо і їх накрутив,отой переляканий мудрець,як часову
пружину. Тільки постав стрілки на відповідніцифри і…
Рай на Землі не відбувся. Та чи міг він
діждатися власного народження,коли божевілля встановило власні порядки і видає
їх за твої,Боже,закони. Мука, сестра жебрацтва, зійшла на всюдисущих,як манна
із неба,розсіялась - повіялась дрібен сіменем на полі справедливості.
Згустки застояного болота повсюди псують
довкіл. І горе тій людині котра вступить у нього. Не відмиється від тих специфічних
запахів,не відітреться до смерті.
Хочеться знайти чистенький окрайчик землі і
поселитися там ,відгородившись стіною чистотивід вражого ока і злого духа… Але такого клаптя ніде не знайдеш, то й
доводиться його створювати у власній душі поміж доброти і людяності серця
свого. Нехай хоч в такій субстанції пізнання світу,радості буття,заясніє
день,мов із вербової гілки котик.
Вперше закувала зозуля,а в моїй кишені жодного мідяка,лише
сумління здавлює груди. Божевілля триває…
Закон природи - боротьба за виживання.*Рай навколо*-згоден. Тільки без зла,що заполонило святу нашу землю і в*їдається у наше єство.Цей смертоносний вірус запущений людьми проти людей.А довкіл створений для щастя...
Мені сподобалося. Дуже. Сама не раз так міркувала. Однак, логічно мислячи, - не міг початися рай з гріха. Та і будувати його потрібно, Рай, а не очікуватися, коли він сам на нас звалиться! Дякую. Гарно.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")