Щиро Вам дякую, пані Катерино, за "Бр-р-р)))) і холодно" - він і не може викликати позитивні емоції, тому що тут проведена паралель між станом серця, коли воно зраджене і тим моментом бабиного літа, коли вранішні морози морозять росу і квіти - вчора ті жоржини ще цвіли (як і любов у серці) - і тільки одна мить і віяння холодів убило все. Лишилася Надія,мов маленька насіннинка, яка може прорости і знову зацвісти. Тавталогія "Ні" - зумисне використана для підсилення образу і показана, як внутрішня грань протесту на негативізм і жагу до життя... Нажаль незавжди душевний стан і стан природи це позитив. Нажаль...
ВІД ВСІЄЇ ДУШІ ДЯКУЮ ВАМ, ПАНЕ РОМАНЕ, ЗА ТАКІ ЧУДОВІ ПОБАЖАННЯ - ДУЖЕ ПРИЄМНО!!! Можна, з вашого дозволу? - Я так легенько їх здмухну, щоб по краплині розвіялися всьому жіноцтву сайту - і в нас в серці розцвіли підсніжники.... Ви так телепатично вгадали - в мене є прозова лірична мініатюра "Весна" - це коли не "де мої 17", а коли в серці Весна. А дана історія, на шастя, не моя - але в мене душа отерпла від такого випадку і трасформувалася от в такий сюжет. Ще раз вам дякую за такі гарні побажання - НАВЗАЄМ --- ЩОБ У ВАС В ДУШІ ЗАВЖДИ БУЯЛА ВЕСНА...
Щиро вдячна Вам за коментар і що замітили одруківку - виправила. В кінцівці я не поставила наголос, можливо це збило з пантелику "червІнь" - похідне (іменник) від слова червіньковий - червоний, тобто Душа запала зорею вранішньою (червоною) і розцвіте жоржиною (червоною) - тут подвійний образ. так як скрізь по тексту він носить подвійне навантаження.
Повіяло крижаним холодком від таких розпачливих рядочків...Серце,ніби памороззю покрилося у Вашої ЛГ...Отак і на душі у нас,як у природі:і тепло,і зимно буває(залежно від того,які емоції ми переживаємо).Досить цікаво передали внутрішній стан своєї героїні.
Щиро Вам вдячна, п.Наталю за такий проникливий коментар - дійсно отака жорстокість життя буває - мить і серце покрилося памороззю (не дай Бог нікому). Рада, що завітали на цю сторіночку - з попередніх коментарів, мені показалось, що текст не зовсім зрозумілий...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")