Та ось побачив спить мала дитина,
На сіні мабуть зручно й тепло їй
В ногах вмостився, хоч він і тварина,
Лизав дитя, бо світ здававсь, німий.
Дитятко спало. Це Ісус в Вертепі,
Прийшов на землю пригорнуть людей,
Мов на показ, і лишень пес в халепі
Відчув його ,тулився до грудей.
О люди, люди, видно пес мудріший?
Він знав, що в не багатстві ціль життя,
Любов і ласка робить світ тепліший,
Куточок сіна, Господня доброта.
Іде Різдво. Відкрийте серце ,люди,
Всміхайтеся, любіть, відкиньте лють!
Бездомних пригорніть й вам добре буде,
Різдвяна зірка, покаже правди путь!