Біля себе постав калькулятор, На листку напиши імена, Хто з Тобою не ради зарплати, Хто не винен Тобі ні зерна. Не обмАнеш нікОго на довго, Сам собі Ти не збрешеш, бо час Вже розставив свої остороги І розкрив Твій усміхнений фарс. Поруч будуть і блазні, і гноми, Ти самотнім не будеш, о ні, А довіритись буде нікому, Бо не зникнуть борги уві сні. Ти нулі так навчивсь рахувати, Так підсів на наркотик грошей, Що готовий всіх близьких за грати Засадити, як брИдких мишей. А чи щастя людини у цифрах? Курс валюти малює не Бог… Позичав…, а чи чув Ти у фібрах, Що Ти міг би простити цей борг? Не питання: за скільки? і скільки? А навіщо безцінне цінИть? СадівнИк не обрізує гілки, На якій він щоденно сидить… Я шукав у Тобі не грошів’я, Не гаразди буденні і блиск, А Ти зверхньо тримався за цІв’є, Фантазуючи в порухах зиск. Так хотілось розглЕдіти друга, Виправдання дурницям шукав, І частенько ковталась наруга Зі смакОм недоварених кав. Я стомився ходити в напрузі, Відчувати докОрів алюр, Ти ніколи не матимеш друзів, Поки житимеш в світі купюр…
Наш світ все більше поглинають гроші... Хтось каже, що все довкола матеріальне, а хтось ніяк не може заробити грошей для власної сімї, мовляв грошей мало не буває... Сумно, адже за гроші не купити кохання, дружбу, рідних, здоровя, щастя і БОЖЕ ПРОЩЕННЯ!
Складна арифметика ці купюри, але фізичне тіло без цих купюр довго не пофілософствує...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")