ДАСТЬ БОГ Дасть Бог і в нас усе проснеться, На благословенному світанні від зорі, Сяйливий промінь кожного торкнеться І ми зберемось на священному дворі. Немов до дива - вийдемо радіти, З пітьми рабської, подальше від гріха, На страту кривду кинемо горіти, Нехай вона сама у пеклі подиха. Дасть Бог ми більше не спіткнемось, В очах своє прозріння освіжим, Тепла душевного і світла наберемось, І вміння й мудрість примінити поспішим. Тоді і світ до розуму проникне, Під оплески життєвих коливань, Душа в красі світитися привикне, Від приємних для любові чарувань. Дасть Бог усе лихе минеться. Дасть Бог все зладиться у нас. І наша воля до небес проб’ється І візьме силу духу без образ. І ми забудемо тяжкі досади , Невдачі, острахи і розброди пусті, Які стояли нам завжди на заваді Пройти у злуці по щасливому путі..
|