Чотири
струни у скрипки
Всього
лише «Соль», «РЕ», «ЛЯ», «МІ».
Скажіть-но, чого і звідки
Ці звуки
її не земні?
Розкаже
вона без слова,
Коли
торкнешся смичком,
Про
казку таку чудову
І заколише сном.
Зіллються
смичок і скрипка,
Неначе
би дух і плоть…
Скажіть
мені, хто і звідки
Розкриє
душі її суть. Торкнеться
її щокою
Скрипаль, а смичок струни,-
І наче
душа з душею,
Зіллються
в одне вони.
А звуки
легкі, прозорі,
Немов
із грааля бальзам,
Поллються,
а з неба зорі
Впадуть
на затихлий зал.
|