Вільям Шекспір, Мекбет, Дія ІV, Сцена І (ШЕКСПІРОВІ ЧАРИ ПРОТИ ВОРОГІВ)
Вільям Шекспір, Мекбет, Дія ІV, Сцена І
(ШЕКСПІРОВІ ЧАРИ ПРОТИ ВОРОГІВ)
Аж три відьми чародіють
Колом коло казана ходи,
Отруєні бебехи клади.
Жабу з-під каміння холодну,
Що дні й ночі лежить безводна,
Яру отруту, що змушує спати, зварити,
Треба спочатку в горшку скип'ятити.
Подвій втому і біду,
Спали вогонь і воду`.
М'ясо їдкої змії,
Звари й спечи в казані;
Око тритона, палець ропухи,
Шерсть кажана і пса язик-вухо,
Ріг гадюки, жало гадини сліпої,
Ногу ящірки, крило сови малої,
І для чарів страшних нещасть,
Пекла зупу вари з напасть.
Подвій втому і біду,
Спали вогонь і воду`.
Луску дракона, вовчий зуб,
Відьму-ляльку, кишку і пащу
Моря акули, що плава ледащо,
Корінь цикути, в темряві добутий,
Печінку лихоносця забуту,
Жовч козла і кору тиса,
В тріски зрубану при місяцесхові,
Ніс невірного, губи лиса,
Палець дикого звірятка,
Кольору старої глини-
Роби з місива спочатку
Тверді і товсті коржі,
Й додай потім зуби тигра,
Як складник, мов ті ножі.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1327 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")