ВЕСІЛЛЯ
ФАНТАЗІЯ
Йдуть селом музики,
На скрипках
виграють,
То у вуйка доньку
любу
Заміж віддають.
А до скрипок
Вже цимбали
Прилучаються –
Третій день
Іде весілля –
Не кінчається.
Хлопці з місць
Зриваються –
У танок.
Позіхання чуються
Крізь жінок.
Ой, колись,
колись
Були молоді,
І для них лунали
Скрізь -
Мелодії
Ох, весіллячко,
Весілля!
Ще долеко
До похмілля.
Пий, гуляй!
Бог, нам помогай!
Скільки ж випито
Горілки
З п’ ятниці
До понеділку.
А тепер вже час
Помалу
Прикладатись
До узвару.
Ось старенькі вже
Ремінці послабшують,
А дружини їхні
За столами гладшають.
Та і серед молодят
Вже гикавка чується!
Ой, весіллячко! – Таке
Вік не позабудеться.
Пий, гуляй!
Вуйка уславляй!
Скоро, скоро
Люба донька
В дальній рушить край.
На возах рипучих
По пісках сипучих,
Крізь доли і кручі,
Бажайте ж їй всі –
Якнайлучше!
Ясен місяць
Гостям в чарки
Заглядає,
Товарицтво
Вкрай втомилось
І зітхає!
Та музики все
На скрипках виграють,
І цимбали не дають
В хатах поснуть.
Ой весіллячко
Весілля!
Ще далеко
До похмілля.
Ще гукають гості:
Гірко!
Молодятам
Безупинку
Вуста в молодят
Зливаються,
Тіла у обіймах
Звиваються.
Нареченна,
Мов та билка,
Тонесенька,
А русявий наречений,
Височесенький
Та від сорому
Червоний –
Густесенько.
Де п'ють,
Там і б’ ють!
Молодим
Вітання шлють.
Третій день гуляють
Вуйка уславляють!
26.10.2012
Додав: вершник (05.11.2012)
| Автор: © Юрій Івнанов
Розміщено на сторінці : Вірш-пісня
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2037 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА