Летять чайки до водиці На лиманську хвилю… Спів красуні молодиці Чути аж за милю…
Лине пісня про рибалку Б’ється в грудях серце, Як впіймав собі русалку Золотим весельцем.
Як у місячну годину Плюскалась, мов лихо… Не одну до нього днину Говорила тихо.
Ще й співала йому пісню Дивним голосочком… Місце, де стояли тісно, Вкрилося пісочком.
Не співає русалонька, Зімкнулися хвилі… Не вернувся рибалонька, Бо віддався милій.
В яснім сяйві місяченька Кричать потерчата: - Озирніться, козаченьки, Кругом вас дівчата!
Було краще, козаченьку, Русалок не знати. Було краще дівчиноньку, Як зорю кохати. Ой, летіла ціла стайка Чаєнят на воду… Лине пісня, ніби байка, Про дівочу вроду.
|