Козаче - соколю, збирайся до бою, Твоя Батьківщина та й перед тобою. Твоя Батьківщина і батько, і ненька. Велика надія на тя козаченька… Збирайся, козаче, гуртуйся у січі, Заглянути ворогу треба у вічі. Заглянути строго і всім показати, Як вміє козацтво за рід воювати. - Ой, братику, вітре, не кидай дощами, Щоб серце не рвалося в рідної мами, Та й бідную душу вона не томила, Лишень допомоги у Бога просила. О, Боже Великий, створи добру ласку, Зірви з проклятущого ворога маску, Щоби всі впізнали, хто в чім винуватий, І з ким українцям іти воювати…
Ой багато козаченьків поїхало з дому, Залишили батьку й неньці неспокій при цьому. Молиться вся Україна за цих козаченьків, Хай Господь усіх боронить,поверне до неньки. Актульна тема Вашого вірша -пісні. :
"І з ким українцям іти воювати..." Якби ж то тільки з ворогом, а то й зі своїми гетьманами, котрі, як безголові телепні, сотнями ложать наших козаків із-за своєї недоумкуватості, або й того гірше - по злому умислу. Дякую за вірш.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")