ЗелЕна, зеленА
ДолИна, долинА.
Над нею спів дівочий -
До неба долина.
Гей, гей, гей! Заспівай!
Хай летить за небокрай
Пісня-пташка щебетуха -
Якщо спритний, упіймай!
Зі мною, ти одна,
Чорнявко, чарівна!
Дарма шукати ліпшу -
Ніде її нема!
Гей, гей, гей! На святАх
Сміх і співи по хатАх.
Дужі хлопці вийшли з кола,
Та усі навприсядкАх.
.
Якщо п'єш, пий до дна!
Застілля не мина!
Нам бути здоровеньким
Господь-Бог допомогА.
Мені горе не біда,
Я дівчина молода.
Вся усміхнена із ранку
І ніколи не сумна.
ЗелЕна, зеленА
ДолИна, долинА.
Чекає парубійко
ДівчИну у млина.
Парубійко, не сумуй!
А Із нами потанцюй!
Ну, не прИйде твоя любка,
Так ти подружку цілуй!
Не всі,п.Юрію, у Ваші роки, можуть дозволити собі такі веселі наспіви, і це дуже радує. Я готова простити Вам неправильні наголоси, тим більше, що для співу вони неважливі, але " чекає у старенького млина" - тут не наголос, а русизм. Українською буде - чекає біля млина, або чекає у млині. За труди
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")