Голос
Десь там, де чигає вітер, на палкі створіння, сніг мете й мете... живе і все... Десь там, де нестримна спрага, хтось до чогось прагне, та не здожене. Пізно бо вже... Кажуть, що гартують крицю, важку і жадану, рунами по лезу "Там, де щезнеш,.." може, як підняти зможеш, якщо справді ти - той, хто Веде! Десь там, де палкі створіння, зіткані з проміння, попід синім небом ловлять дивограй, настав розмай... Раптом, як нестримна спрага, мудрощі для спраглих й щастя до небес роздають за безцінь... Спіши! Їх мало! Кажуть, як візьмеш у руки, пригорнеш до серця, втрачене вернеться й матимеш на жаль, повну хату дива, не переродившись й розжене на небі сутінь лихолітб. На єдину мить, а далі цить! Десь там,й у густому лісі, й краплями по стрісі, й мудрощами старців, й мріями малих... Варто, бачити як прагнуть, не тримати карти, не вершити доль... Мріють... Наче і не знають, що так не буває й в теплоті долонь, запашну хлібину і малу дитину, камінь для почину, чи меткий вогонь... Мають, всі сміливці знають, хто не йде червоним оксамитом кривд, завжди, вірить в силу Бога, вірний своїй Долі, попри холод гір, іде... Повір, навіть люті звірі в силу правди вірять ти - її король! Кажуть, як чоло ввінчає, то вже не здолають, як би не було, куди б не йшов і далі...
Додав: irenstera (05.02.2017)
| Автор: © Ірина Панасюк
Розміщено на сторінці : Вірш-казка , Вірш-пісня , Загадки
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2547 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА