Вдова
Білих птахів ходить пара,
Чорна птаха – в самоті.
Білим птахам – сонце яре
І блакить у висоті.
Білим птахам – злети вгору,
Чорній пташці – стежка вниз.
Повну суму в ранню пору
Звістку вітер їй приніс.
Білі птахи – йдуть між люди,
Чорна птаха – від людей.
Їй немає і не буде
Більш про милого вістей.
Чорна птаха – відлюбила,
Щастя випила меди.
Склала крила на могилі
Біля чистрої води.
Білих птахів вздовж стежини
Цвіту радує краса.
Чорна птаха в самотині
Посивіла, мов роса.
Білу птаху – інша кличе,
Чорну птаху – зве лиш жаль.
Звікувала на обличчі
В птахи чорної печаль…
|