у янгола твого
у небесних чертогах,
у простенькій хатині –
білі стіни,
сяють
у
рожевувато-молочнім зорінні
під ногами
соснові дошки пахучі –
не паркети
скрипучі
лаковані…
на овальних столах – букети:
ніколи не в`януть:
довершені
у поєднанні кольорів –
міняться-тануть…
у хаті –
устояні аромати
любистків і м`яти
акцентовані
чебреців по́вівами
псаломно-церковними…
щовечора янгол
твори́ть свічечку на вікні,
щоб із темені
не загубився ти –
втрапив
до чертогів зайти…
у нього,
янгола твого,
під вишнями біла хата –
привітність сама, чистота
і вишукана простота …
…попідпирали мальви
плетений лозами тин:
можеш будь-коли увійти,
з янголом затишно говорити…
за умови всього однієї –
сердечної чистоти…
твоєї
до хати,
з відсвітом стін
молочно-рожевуватим,
можеш будь-коли, любий ти,
за бажанням власним
і серця правдивої чистоти – прийти,
на покутті сісти,
солоденького вишнячку випити,
задушевно погомоніти…
усміхнуться до тебе квіти,
як діти…
любов лагідна
долоньками обгорне́
і
ніколи не промине…
аж за́ки у серці твоєму
тінь промайне –
згадкою
про минуле твоє земне…
тої ж миті
у янгола твого
стане обличчя сумне:
посіріють стіни
янгольської хатини,
потьмяніють полив`яні глечики,
відцвітуть у букетах квітки
стане хмара перед вікнами темна, у шибки
дощ забринькає затяжний:
у безпросвітну пізню осінь –
без проміжку! – із весни...
одчиняться навстіж двері –
до хати
мокрий вітер
горіхове листя лапате
намете –
вітер
знає причину,
він
з обличчя твого личину
здере і кине:
не сховаєшся за личиною ти
перед янголом лицемірити…
облетять і обтрусяться мальви
обабіч плота,
облущиться лицемірства твого
лукавого
позолота:
ні, не янгол образився,
але сам ти
од світла його відмовився:
одвернув лице…
бо –
де думки твої і бажання,
там і воля, і твоє сер-це…
у світлі правди
не вийде лукавити,
лицемірити,
на два світи
одним серцем жи-ти:
де думки твої – там і ти:
із потьмареного чертога
мусиш вийти
і геть піти –
не щирий думками
і не чистий серцем ти
у світлі сердечної чистоти…
янгол
відновить своє житло
все там буде, як і до тебе було:
воскресне
рожевувато-молочне світло,
розписані од руки –
засяють поливою глечики,
усміхнуться лілово бузки́,
троянди, лілії, рома́шки-воло́шки
і сокирки́…
зади́хають па́хіллям полини і люби́стки,
защебечуть синички і ластівки́,
запурхають
невагомокрило метели-ки…
…і свічечка
затріпоче вогником на вікні –
у
чеканні…
23.06.2013
|