Доля
Доля- Вертунка,
Доля- Фортуна,
Доля- Вередуна,
долить тобі долю,
дає щастя частку,
чи готує пастку,
чи з тебе кепкує,
чи з тебе сміється,
вона собі ходить,
наче вода ллється.
то тебе ударить,
то- напустить чарів,
то кине додолу,
щоб шанував Долю,
то тебе підніме,
а то- пройде мимо,
то забуде Правду,
то згадає Кривду,
то заведе в поле квітів,
а то- у кропиву,
аби знав, що маєш Долю,
панянку зрадливу.
то плюне в обличчя,
то- дощем обмиє,
то- заспіва соловейком,
то, як вовк завиє.
то дасть тобі безліч грошей,
а, то - лиш ґрейцари,
не послухає молитви,
а почує чари,
що шугають соколами
попід сизі хмари.
Доля дасть,
Доля забере,
подарує і вкраде...-
де, ти, Правдо,
Справедливість?
де ти, Доле, де?
Іван Петришин, CWA
|