Тут чари... Тут феї... Тут все оживає...
Іду до дверей - і їх враз відкриває
Пан Коцький у гарнім, червонім жупані,
Вклонився: "Заходьте, шанована пані!
Ви думали магія справжня далеко?
Ні, поряд. Читайте ось!"
-Бібліотека...
Як тільки я слово це вголос сказала,
Враз звуки почулись з читального залу.
Пройшла я туди потихесеньку, нишком
Й побачила магію: вибігла книжка
До мене назустріч. А з неї... А з неї,
Неначе посипались гноми і феї.
Найменший один, найсмішніший із гномів,
Привітно сказав:"Будьте, пані, як вдома"
А дім для дітей! І це видно відразу:
На дверях малюнки до кожної казки,
А он, на полиці стоять козенята
І просять: "Про нас почитайте, малята!"
Червону я Шапочку також впізнала,
Торкнулась - й відразу маленькою стала.
Дивилась, як феї навколо кружляють
Й крильцятами час, що минув, повертають.
О, диво! О, чари! Я бачила місто
Моїх юних літ... Світлу радість дитинства,
На той час у стінах доволі скромніших...
Стареньке приміщення. Книги і тиша...
Згадала - і так мені стало приємно,
Та Кіт у Чоботях під руку взяв чемно
І швидко у казку вернув мене знову,
Вели б ми ще довго про чари розмови,
Якби не той джинн, що з,явився із глека
Й зненацька не крикнув:"Бібліотека!"
Як швидко подіяла магія слова!
Герої казок припинили розмови
Й вернулись в книжки, у свої, безперечно,
А я по всіх закутках бібліотечних
Ходила з цікавістю. До кабінету
Я теж зазирнула, де надпис "Директор"
Стіна вся у грамотах там, у подяках -
Бач, носа задерли як вгору відзнаки!
Тут є чим гордитися рідним Прилукам -
Я бачила тих, в кого з золота руки:
Усе для діток, зі смаком, незвичайно,
А як пізнавально! А як же повчально!
Бібліотекарі! Ось ці дівчата!
З них кожна на вигадки творчі багата
І серце своє діточкам віддає -
Тож казка в Прилуках, запевнюю, є!
Ще декілька таких віршів, пані Світлано, й захочеться неодмінно відвідати Прилуки, а то далі Варви не заїжджав. Жарт, звісно, але відео Ваші й вірші чудові.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")